Duyurular RSS

Tüm Duyurular

Etkinlikler RSS

Tüm Etkinlikler

Fakültemizde "Modern Arap Şiirinde Sultan İkinci Abdulhamîd" Başlıklı Konferans Düzenlendi

Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölüm başkanı Doç. Dr. Bekir MEHMETALİ tarafından 17 Kasım 2022 Perşembe günü saat 14:00'te FEF Konferans salonunda "Modern Arap Şiirinde Sultan İkinci Abdulhamîd" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir.

Doç. Dr. Bekir MEHMETALİ sunumunda modern Arap şairlerinden Hafız İbrahim, Ahmed Şevkî ve Mâruf er-Rusâfî gibi isimlerin şiirlerinden örnekler vererek, bu şiirler doğrulltusunda halkın Sultan Abdulhamîd'i bir devlet lideri olarak gördüğünü belirtti. O dönemde halkın ve şairlerin Osmanlı Devleti'ne karşı da olumsuz bir tepki vermediklerinin altını çizen MEHMETALİ, bu şiirlerin iki halk arasındaki ortak ilişkileri pekiştirdiğini vurguladı.

Konferans fakülte dekanımız Prof. Dr. M. Fatih KANTER tarafından Doç. Dr. Bekir MEHMETALİ'ye katılım belgesi takdim edilmesi ve fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024